Niet tevreden over hosted VoIP TelefonieIets minder tevreden over hosted VoIP TelefonieRedelijke tevreden over hosted VoIP TelefonieTevreden over hosted VoIP TelefonieMeer dan ruim tevreden over hosted Telefonie
088-1014500 Ma-Vr 8:30 - 17:00 uur Support

Wat is VoIP telefonie en hoe werkt het precies? En – nog belangrijker – waarom is hosted VoIP interessant voor mijn bedrijf? Dit zijn vragen die we bij 10Telecom dagelijks krijgen.

Wat is VoIP telefonie?

Vragen over VoIP juichen we alleen maar toe. Onze VoIP adviseurs doen namelijk niets liever dan jou alle mogelijkheden en voordelen van VoIP uit te leggen.

Wat is VoIP telefonie?
VoIP is een afkorting voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent vrije vertaald ‘spraak over IP-verbinding’. Nu zegt je dit misschien niet zoveel. Termen als internetbellen, bellen via internet of internettelefonie ongetwijfeld wel. Waarschijnlijk doe je het als consument al. We gebruiken immers massaal apps als Skype, Whatsapp en FaceTime om gratis te bellen met familie en vrienden.

VoIP betekent dus bellen via het internet. Steeds meer bedrijven stappen over op deze vorm van zakelijke telefonie. Als ondernemer heb je immers al een internetverbinding. Het belangrijkste vereiste heb je dus al. Het kan ook zijn dat jij via een zakelijk intranet wilt bellen. Dat noemen we dan een intern VoIP netwerk. Kies je voor een telefooncentrale in de cloud? Dan hebben we het over hosted telefonie of hosted VoIP.

Hoe werkt VoIP precies?
Met de VoIP telefooncentrale van 10Telecom profiteer jij van de lusten en niet de lasten van een zeer geavanceerde telefooncentrale. Met het grootste gemak schakel je nummers door naar jouw mobiele telefoon, zet je klanten in de wachtrij als alle medewerkers in gesprek zijn, maak je een eigen keuzemenu of beantwoord je vanuit huis inkomende gesprekken van een collega op kantoor. Je kunt zelfs instellen dat elke vrijdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 uur alle inkomende gesprekken van een bepaald nummer worden doorgeschakeld naar jouw mobiele telefoon. Dit alles regel je zelf met het grootste gemak via de handige online beheertool van 10Telecom.

De voordelen van VoIP zijn eindeloos, zeker wanneer je kiest voor hosted telefonie. Hierbij staat jouw telefooncentrale niet bij jou op kantoor, maar in ons datacentrum. Met een virtuele telefooncentrale bespaar je op een flink aantal zaken. Denk aan apparatuur, licenties en vaak kostbare onderhoudscontracten. En dan hebben we het nog niet eens over de belkosten, die stukken lager liggen. Meer mogelijkheden en ook nog eens goedkoper bellen. Klinkt goed, nietwaar?

VoIP offerte opvragen
Overstappen naar VoIP? Wij helpen je graag! Vraag nu vrijblijvend een VoIP offerte aan en bespaar direct op je bel- en abonnementskosten.