Zakelijke telefoonnummers

Als ondernemer ben je je er ongetwijfeld van bewust dat het belangrijk is om privé en zaken zoveel mogelijk gescheiden te houden. Je wilt goed bereikbaar blijven, maar liever niet je mobiele privénummer voor je werk gebruiken. Dat is (tenzij je zelfstandig ondernemer bent) sowieso niet aan te raden, omdat een mobiel nummer op je site vaak wat amateuristisch overkomt. Simpelweg telefonisch bereikbaar zijn volstaat tegenwoordig eigenlijk niet meer. Mooie zakelijke telefoonnummers dragen bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf en kunnen de drempel om contact op te nemen verlagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen op het gebied van zakelijke telefonie die je kunt configureren zoals jij dat prettig vindt. Hieronder belichten we welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot zakelijke telefoonnummers.

Gebrand bellen | 10telecom

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van zakelijke telefoonnummers?

  • 0800 nummers

0800 nummers vallen in de categorie informatienummers. Ze altijd gratis voor de beller en daarom een vrij laagdrempelige en klantvriendelijke optie. Je kunt kiezen voor een kort of een lang 0800 nummer. Bij de aanvraag van een 0800 nummer betaal je eenmalig een vast bedrag per nummer. Daarna betaal je een vast bedrag per maand of per jaar, plus de belkosten. Voor een 0800 nummer moet een aanvraag worden ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die de nationale nummervoorraad beheert. Je moet er rekening mee houden dat het doorgaans enkele weken duurt voordat je het nummer in gebruik kunt nemen.

  • 0900 nummers

Ook 0900 nummers zijn informatienummers. Hiervoor betaal je als nummereigenaar eveneens kosten, maar die kun je indien gewenst compenseren door belkosten voor de beller in te stellen. Zakelijke 0900 nummers worden ook vaak gebruikt om extra inkomsten te genereren. Wel is het belangrijk dat je de tariefregels die door de ACM zijn vastgesteld in acht neemt. Een 0900 nummer voor je bedrijf kan doorgaans binnen een week na het aanvragen in gebruik worden genomen.

  • 088 nummers

088 nummers zijn net als 0800 en 0900 nummers niet regio-gebonden, maar ogen net even wat vriendelijker. Voor deze zakelijke telefoonnummers betaal je als nummereigenaar alleen een vast bedrag per maand, en betaalt de beller gewoon het lokale beltarief. Omdat 088 nummers alleen in nummerblokken (reeksen van meerdere telefoonnummers) kunnen worden afgenomen, zijn ze bij uitstek geschikt voor grotere bedrijven en organisaties. Voor een 088 nummerblok dient eveneens toestemming bij de ACM aangevraagd te worden.

  • 085 nummers

Momenteel erg populair onder zelfstandig ondernemers en webwinkels zijn 085 nummers. Dat komt vooral omdat deze zakelijke telefoonnummers, in tegenstelling tot 088 nummers, ook los kunnen worden aangevraagd. Deze nummers zijn eveneens niet regio-gebonden, maar kunnen wel tegen lokale tarieven gebeld worden. Bijkomend voordeel is dat 085 nummers, in tegenstelling tot de eerdergenoemde informatienummers, ook vanuit het buitenland bereikbaar zijn. Bovendien heb je voor het aanvragen van een 085 nummer geen toestemming van de ACM nodig en kun je je nieuwe zakelijke telefoonnummer doorgaans dezelfde dag nog in gebruik nemen.

  • Lokale nummers

De zakelijke telefoonnummers die we tot dusver benoemd hebben, zijn allemaal nummers met een landelijke uitstraling. Wanneer je bedrijf echter alleen binnen een bepaalde regio actief is, kan het raadzaam zijn om een lokaal telefoonnummer te kiezen met het netnummer van jouw regio. Op die manier creëer je een vertrouwd gevoel onder (potentiele) klanten. Een lokaal nummer is minder handig wanneer je van plan bent om je bedrijf in de toekomst naar een andere regio te verhuizen, of dusdanig hard groeit dat je op een gegeven moment toch in andere regio’s gaat opereren.

Hoe vraag ik een (nieuw) zakelijk telefoonnummer aan?

Een of meerdere zakelijke telefoonnummers aanvragen regel je heel snel en gemakkelijk via 10Telecom. Nadat je de benodigde gegevens bij ons hebt aangeleverd – je bedrijfsnaam, KVK-nummer en bedrijfsadres en het soort nummer(s) dat je wilt registeren – ontvang je van ons een lijst met beschikbare zakelijke telefoonnummers per mail. Indien van toepassing regelen wij tevens de aanvraagprocedure bij de ACM.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt en toch weten wat VoIP voor jouw business kan betekenen? Vul hiernaast je informatie in en we bellen je graag terug.

Meer informatie

Liever bellen? 088 10 14 500