Kennisbank

Hoe Werkt VoIP? Een diepe duik in internetbellen

VoIP, of Voice over Internet Protocol, is tegenwoordig een van de meest populaire technologieën als het gaat om telecommunicatie. Maar wat is het precies en hoe werkt het?

VoIP: Een Korte Introductie

VoIP is een technologie die het mogelijk maakt om spraakcommunicatie en multimedia-sessies via internet te verzenden, in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Je kunt het gebruiken voor telefoongesprekken, voicemail, conferentiegesprekken en nog veel meer.

De Techniek Achter VoIP

VoIP werkt door het omzetten van je stemgeluid in digitale signalen die vervolgens over het internet worden verzonden. Het proces bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Spraak naar Data

Wanneer je spreekt in een VoIP-telefoon, vangt de microfoon je stem op en zet deze om in digitale signalen. Deze digitale signalen worden vervolgens omgezet in kleine pakketten data die via internet kunnen worden verzonden.

Stap 2: Verzending van Data

De data-pakketten worden via internet verzonden naar de bestemming. Dit kan een andere VoIP-telefoon zijn, een computer, een mobiele telefoon of zelfs een traditionele telefoon. Het mooie van VoIP is dat het niet uitmaakt naar welk apparaat je belt, zolang dat apparaat maar verbonden is met internet.

Stap 3: Data naar Spraak

Aan de andere kant worden de data-pakketten weer omgezet in digitale signalen en vervolgens in spraakgeluid. Dit proces gebeurt zo snel dat je geen vertraging merkt tijdens je gesprek.

De Voordelen van VoIP

  • Kostenbesparingen: VoIP is goedkoper, efficiënter en schaalbaar. Bij 10Telecom is het mogelijk om je belverkeer af te kopen voor zowel Nederland als de EU, en zijn al onze diensten per maand opzegbaar of wijzigbaar.
  • Draagbaarheid: Waar je ook bent, zolang je toegang hebt tot het internet ben je bereikbaar via onze VoIP telefonie oplossing.
  • Veelzijdigheid: Onze VoIP-systemen bieden een reeks functies die verder gaan dan alleen bellen. Denk hierbij aan tijdschema’s, keuzemenu’s, wachtrijen en gespreksopnames.
  • Integratie met andere diensten: VoIP kan worden geïntegreerd met andere internetdiensten, zoals e-mail, webbrowsers en CRM & ERP-pakketten.

Conclusie

VoIP is een krachtige technologie die de manier waarop we communiceren volledig heeft veranderd. Bij 10Telecom kunnen we je hierover alles vertellen, geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

SIP trunk | 10telecom

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons