Kennisbank

Wat is VoIP

In een wereld die steeds meer verbonden raakt, is het geen verrassing dat onze manieren van communiceren ook veranderen. Een van deze vernieuwende technologieën is Voice over Internet Protocol, of VoIP. VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Het is een technologie die het mogelijk maakt om spraakcommunicatie en multimedia-sessies over internetprotocollen te verzenden.

Hoe Werkt VoIP?

Het basisprincipe van VoIP is eenvoudig. Het zet je stem om in een digitaal signaal dat via het internet kan worden verzonden. Het is vergelijkbaar met hoe een e-mail wordt verzonden. Dit betekent dat je kunt bellen vanaf elk apparaat dat een internetverbinding heeft, inclusief je computer, een speciaal VoIP-telefoon of een app op je smartphone.

Wat Zijn de Voordelen van VoIP?

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van VoIP. De belangrijkste zijn:

  • Kostenbesparingen: VoIP is goedkoper, efficiënter en schaalbaar. Bij 10Telecom is het mogelijk om je belverkeer af te kopen voor zowel Nederland als de EU, en zijn al onze diensten per maand opzegbaar of wijzigbaar.
  • Draagbaarheid: Waar je ook bent, zolang je toegang hebt tot het internet ben je bereikbaar via onze VoIP telefonie oplossing.
  • Veelzijdigheid: Onze VoIP-systemen bieden een reeks functies die verder gaan dan alleen bellen. Denk hierbij aan tijdschema’s, keuzemenu’s, wachtrijen en gespreksopnames.
  • Integratie met andere diensten: VoIP kan worden geïntegreerd met andere internetdiensten, zoals e-mail, webbrowsers en CRM & ERP-pakketten.

Conclusie

VoIP is een revolutionaire technologie die de manier waarop we communiceren volledig kan transformeren. Als je een bedrijfseigenaar bent, kan VoIP je bedrijf helpen om efficiënter te werken, je communicatiekosten te verlagen en je bereik te vergroten.

Zorgeloos bellen VoIP | 10telecom

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons