Kennisbank

Hosted Telefonie: Een Gids naar de Toekomst van Bedrijfscommunicatie

Hosted telefonie is een term die je wellicht hebt gehoord als je de laatste trends in zakelijke communicatie volgt. Maar wat betekent het eigenlijk?

Wat is Hosted Telefonie?

Hosted telefonie, ook bekend als hosted PBX (Private Branch Exchange) of hosted VoIP, is een telefoondienst die via het internet wordt geleverd. In tegenstelling tot traditionele telefoniesystemen, die vereisen dat je fysieke telefoonlijnen en een PBX-systeem op je kantoor installeert, wordt bij hosted telefonie alles op afstand beheerd en onderhouden door een serviceprovider zoals 10Telecom.

Hoe Werkt Hosted Telefonie?

Hosted telefonie maakt gebruik van VoIP (Voice over Internet Protocol) technologie. In plaats van het versturen van spraak over traditionele koperen telefoonlijnen, wordt spraak omgezet in digitale gegevens die over het internet worden verzonden.

De provider van de hosted telefoniedienst beheert de PBX-functionaliteiten vanuit hun datacenter. Deze functionaliteiten omvatten onder andere tijdschema’s, wachtrijen, keuzemenu’s en gespreksopname.

Wat Zijn de Voordelen van Hosted Telefonie?

  • Kostenbesparingen: VoIP is goedkoper, efficiënter en schaalbaar. Bij 10Telecom is het mogelijk om je belverkeer af te kopen voor zowel Nederland als de EU, en zijn al onze diensten per maand opzegbaar of wijzigbaar.
  • Draagbaarheid: Waar je ook bent, zolang je toegang hebt tot het internet ben je bereikbaar via onze VoIP telefonie oplossing.
  • Veelzijdigheid: Onze VoIP-systemen bieden een reeks functies die verder gaan dan alleen bellen. Denk hierbij aan tijdschema’s, keuzemenu’s, wachtrijen en gespreksopnames.
  • Integratie met andere diensten: VoIP kan worden geïntegreerd met andere internetdiensten, zoals e-mail, webbrowsers en CRM & ERP-pakketten.

Conclusie

Hosted telefonie is een krachtige oplossing die bedrijven helpt bij het moderniseren van hun communicatiesystemen. Door de overstap te maken naar hosted telefonie, kan jouw bedrijf profiteren van verhoogde flexibiliteit, lagere kosten en verbeterde efficiëntie. Het is de toekomst van zakelijke communicatie.

Nieuwsbrief | 10Telecom

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons