Kennisbank

Hosted IP-Telefonie: Een Complete Handleiding

Hosted IP-telefonie is een technologie die het mogelijk maakt om spraak- en multimediagegevens over internet te verzenden en die wordt gehost door een externe provider zoals 10Telecom. In deze handleiding bespreken we de basisprincipes van hosted IP-telefonie, de voordelen ervan en hoe je het kunt implementeren in je bedrijf.

Wat is hosted IP-telefonie?

Hosted IP-telefonie maakt gebruik van internetprotocollen om spraak- en multimedia-informatie over internet te verzenden en wordt onder andere gehost door ons. In plaats van traditionele telefoonlijnen te gebruiken, worden gesprekken omgezet in digitale datapakketten die via internet worden verzonden en ontvangen door een IP-telefoniesysteem dat wordt gehost door de provider.

Voordelen van IP-telefonie

Hosted IP-telefonie biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele telefonie, waaronder:

• Kostenbesparing: Hosted IP-telefonie is vaak goedkoper dan traditionele telefonie, vooral voor internationale gesprekken.
  • Schaalbaarheid: Hosted IP-telefonie is gemakkelijk schaalbaar, waardoor het ideaal is voor bedrijven van elke omvang.
  • Flexibiliteit: Hosted IP-telefonie kan worden gebruikt op elk apparaat met een internetverbinding, waaronder laptops, smartphones en tablets.
  • Bereikbaarheid: Waar ook ter wereld intern bereikbaar zijn voor je bedrijf.
  • Geavanceerde functies: Hosted IP-telefonie biedt geavanceerde functies zoals voicemail-naar-e-mail, call forwarding en conference calls.

Implementatie van hosted IP-telefonie

De implementatie van hosted IP-telefonie is relatief eenvoudig en vereist geen grote investeringen in hardware of infrastructuur. Hier zijn de basisstappen om hosted IP-telefonie te implementeren in je bedrijf:

• Kies een betrouwbare hosted IP-telefonieprovider die voldoet aan de behoeften van je bedrijf.
  • Bepaal het aantal gebruikers en de functies die je nodig hebt.
  • Kies de juiste apparatuur, zoals IP-telefoons, headsets en andere accessoires.
  • Laat de provider de installatie en configuratie van het IP-telefoniesysteem uitvoeren.
  • Train je medewerkers om het IP-telefoniesysteem te gebruiken en de geavanceerde functies te benutten.

Conclusie

Hosted IP-telefonie biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele telefonie en kan gemakkelijk worden geïmplementeerd in elk bedrijf. Of je nu op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing voor kleine bedrijven of een schaalbare oplossing voor grote bedrijven, hosted IP-telefonie is de juiste keuze. Neem vandaag nog contact op met 10Telecom om te zien hoe je kunt profiteren van deze geavanceerde technologie en laat je door ons vrijblijvend informeren.

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons