Kennisbank

De Werking van VoIP Bellen

VoIP, of Voice over Internet Protocol, heeft de manier waarop we communiceren aanzienlijk veranderd. Maar hoe werkt VoIP bellen precies?

Wat is VoIP Bellen?

VoIP is een technologie die het mogelijk maakt om spraakcommunicatie en multimedia-sessies over internetprotocollen te voeren, zoals het internet. Met andere woorden, in plaats van het traditionele telefoonnetwerk te gebruiken, wordt het internet gebruikt om spraakcommunicatie mogelijk te maken.

Hoe Werkt VoIP Bellen?

VoIP werkt door je stem om te zetten in digitale gegevens die vervolgens over het internet kunnen worden verzonden. Wanneer je spreekt, vangt een microfoon de geluidsgolven van je stem op en zet deze om in digitale data. Deze data wordt vervolgens in kleine pakketjes verdeeld en over het internet verzonden naar de ontvanger. Aan de ontvangende kant worden de pakketjes weer samengevoegd en omgezet in geluidsgolven die de ontvanger kan horen. Dit gebeurt allemaal in real-time, waardoor het lijkt alsof je een normaal telefoongesprek voert.

Wat Heb Je Nodig om VoIP te Gebruiken?

Om VoIP te kunnen gebruiken, heb je een paar dingen nodig:

  • Een internetverbinding: Omdat VoIP gebruikmaakt van het internet om spraakcommunicatie mogelijk te maken, heb je een betrouwbare internetverbinding nodig.
  • Een VoIP-apparaat: Dit kan een speciale VoIP-telefoon zijn, een computer, of een smartphone.
  • Een VoIP-serviceprovider: Deze providers bieden de diensten en technologie die je nodig hebt om VoIP-gesprekken te voeren zoals 10Telecom.

Voordelen van VoIP Bellen

VoIP biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele telefonie:

  • Kostenbesparingen: VoIP is goedkoper, efficiënter en schaalbaar. Bij 10Telecom is het mogelijk om je belverkeer af te kopen voor zowel Nederland als de EU, en zijn al onze diensten per maand opzegbaar of wijzigbaar.
  • Draagbaarheid: Waar je ook bent, zolang je toegang hebt tot het internet ben je bereikbaar via onze VoIP telefonie oplossing.
  • Veelzijdigheid: Onze VoIP-systemen bieden een reeks functies die verder gaan dan alleen bellen. Denk hierbij aan tijdschema’s, keuzemenu’s, wachtrijen en gespreksopnames.
  • Integratie met andere diensten: VoIP kan worden geïntegreerd met andere internetdiensten, zoals e-mail, webbrowsers en CRM & ERP-pakketten.

Conclusie

VoIP bellen is een krachtige technologie die de manier waarop we communiceren heeft getransformeerd. Bij 10Telecom leveren wij als sinds 2005 VoIP telefonie, en helpen je graag met al je telefonie vraagstukken.

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons