Kennisbank

AI-technologie voor Slimmere Zakelijke Communicatie bij 10Telecom

Bij 10Telecom hebben we een mooie stap gezet in de evolutie van zakelijke communicatie door Artificial Intelligence (AI) in te zetten voor het beheren van inkomende gesprekken op onze zakelijke telefooncentrale. Onze geavanceerde AI-gestuurde Interactieve Voice Response (AIVR) technologie transformeert de manier waarop bedrijven telefoongesprekken afhandelen, waardoor elk gesprek efficiënter en klantvriendelijker wordt.

Traditionele vs. AI-gestuurde Communicatie

In de traditionele werkwijze bij veel providers wordt je, wanneer je gebeld wordt, doorverbonden naar een beschikbare medewerker na een korte vraag van de beller. Veel bedrijven gebruiken ook keuzemenu’s, zoals ’toets 1 voor verkoop’, ‘2 voor support’ of ‘3 voor administratie’. Hoewel dit een stap in de goede richting is, kan het vaak leiden tot verwarring en frustratie bij bellers.

10Telecom’s AIVR Oplossing

Met onze innovatieve AIVR wordt dit proces aanzienlijk verbeterd. Onze AI-technologie filtert op slimme wijze de inkomende gesprekken en verbindt bellers direct door met de juiste afdeling of, indien gewenst, met een specifieke persoon. Dit zorgt voor een naadloze en efficiënte communicatie-ervaring.

Hoe Werkt Het?

Wanneer een klant belt, vraagt onze AIVR waarvoor ze bellen. Op basis van het antwoord wordt de beller automatisch doorverbonden naar de juiste afdeling. Dit systeem is niet alleen sneller, maar vermindert ook de kans op fouten bij het doorverbinden.

Hier zijn vijf praktische voorbeelden van hoe ons systeem in verschillende situaties werkt:

  1. Garage – Onderhoudsverzoeken: Wanneer iemand belt met de mededeling “Mijn auto heeft onderhoud nodig”, identificeert ons systeem dit als een verzoek om onderhoud en verbindt de beller direct door met de werkplaats.
  2. Autoverkoop – Aankoopinformatie: Bij een vraag als “Ik wil een auto kopen”, zorgt de AI IVR ervoor dat de beller meteen in contact komt met de verkoopafdeling, voor een efficiënte en behulpzame service.
  3. Dokterspraktijk – Afspraakplanning: Als iemand belt om een afspraak te maken en zegt “Ik wil graag een afspraak inplannen bij dokter [Naam]”, wordt de beller automatisch verbonden met de juiste assistente voor een snelle en gemakkelijke afspraak.
  4. Verzekeringsmaatschappij – Inboedelverzekering: Klanten die interesse hebben in het verzekeren van hun inboedel en bellen met “Ik wil graag mijn inboedel verzekeren”, worden direct verbonden met een specialist in inboedelverzekeringen.
  5. Verzekeringsmaatschappij – Vragen over Nota’s: Voor vragen over facturen, zoals “Ik heb een vraag over een nota”, leidt ons systeem de beller door naar de klantenservice of facturatieafdeling voor snelle en nauwkeurige antwoorden.

Vlotte Overgang bij Onherkenbare Vragen

Mocht een vraag niet direct herkend worden door ons systeem, dan zorgt onze AIVR voor een soepele doorverbinding naar een algemene groep. Dit betekent dat zelfs in gevallen waarin de AI de vraag niet direct kan plaatsen, de klantervaring niet negatief wordt beïnvloed.

Voorkomen van Frustraties

Door deze geavanceerde werkwijze te hanteren, voorkomen we de frustraties die vaak ontstaan bij bellers die een verkeerde keuze maken in een traditioneel keuzemenu of niet weten welke afdeling ze nodig hebben. Onze AIVR zorgt voor snelle en efficiënte communicatie, waardoor zowel klanttevredenheid als operationele efficiëntie wordt verhoogd.

Conclusie

De implementatie van AI in onze zakelijke telefooncentrale bij 10Telecom markeert een belangrijke stap vooruit in het verbeteren van communicatie-efficiëntie. Wij zetten ons in voor het aanbieden van technologie die niet alleen tijd bespaart, maar ook een aanzienlijke positieve impact heeft op de klantervaring.

Wil je meer weten over onze AI-gestuurde oplossingen en hoe deze jouw bedrijf kunnen helpen uitblinken in klantenservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op 088 – 10 14 500 voor meer informatie. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Revolutionaire AI-technologie voor Slimmere Zakelijke Communicatie bij 10Telecom

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons