Is VoIP bellen gratis?

Veel mensen vragen zich af of VoIP bellen gratis is. Het antwoord op die vraag is nee. Hoewel VoIP (Voice over Internet Protocol) gebruikmaakt van internet, net als diensten zoals WhatsApp bellen of Skype, zijn er enkele belangrijke verschillen.

Bij diensten zoals WhatsApp bellen of Skype bel je direct van gebruiker naar gebruiker via het internet. Dit betekent dat je alleen een internetverbinding nodig hebt om te kunnen bellen. Deze diensten zijn vaak gratis omdat ze geen extra kosten hebben voor de infrastructuur en het beheer ervan.

Met VoIP daarentegen bel je via internet van provider naar provider. Deze providers zorgen voor je bereikbaarheid, investeren in de benodigde infrastructuur en onderhouden deze om ervoor te zorgen dat jouw gesprekken soepel verlopen. Voor deze dienstverlening wordt een beltarief gerekend.

Dus hoewel je bij het gebruik van VoIP weliswaar geen kosten hebt voor telefoonlijnen of traditionele telefoondiensten, moet je nog steeds betalen voor het gebruik van de infrastructuur en het onderhoud ervan door de VoIP-provider.

Om samen te vatten: nee, VoIP bellen is niet gratis. Hoewel het gebruikmaakt van internet, vereist het betaling voor de diensten die providers leveren om ervoor te zorgen dat je bereikbaar bent en kunt bellen met andere telefoonnummers over de hele wereld.

Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte manier om te bellen, kan VoIP echter nog steeds voordeliger zijn dan traditionele telefoniediensten. Het biedt vaak lagere tarieven voor internationale gesprekken en heeft flexibele abonnementsopties die kunnen worden afgestemd op jouw behoeften.

Klanten beoordelen ons met een 9.4

 • 10 / 10
  Goede en snelle service bij 10Telecom
  Wij zijn zeer tevreden over 10Telecom. De omzetting en inrichting nieuwe telefonie verliep soepel en snel. 10Telecom is erg gebruiksvriendelijk en hun service is top.
 • 10 / 10
  Stabiel met een goede prijs
  Wij maken al meer dan 10 jaar gebruik met veel plezier gebruik van 10Telecom. Hun diensten zijn helder, stabiel en voor een goede prijs. Voor die enkele keren dat we in de jaren support nodig hebben gehad zijn onze vragen altijd vlot en keurig beantwoord.
 • 9 / 10
  Alles prima!
  Ik kan niets negatiefs bedenken!
 • 9 / 10
  Prima service en vooral persoonlijk
  Prima product en bij vragen en/of problemen altijd meewerkend naar een oplossing. Elke vraag krijgt een antwoord. Prijstechnisch niet de goedkoopste maar de service maakt die prijs wel waard. Kortom een prettige club met goede mensen.
 • 10 / 10
  Prettige en Snelle klantenservice
  Stabiele telefooncentrale en een prettige & snelle klantenservice. Zowel via chat als mail wordt snel gereageerd! Nieuwe aanpassingen worden ook snel doorgevoerd. Al met al een fijne partij om mee samen te werken!
 • 10 / 10
  Goede service en fijn communicatie
  Goede service en fijn communicatie
 • 9 / 10
  Goed, maar wel wat hobbels
  Na telefonisch contact nog niet alles goed geregeld!
 • 10 / 10
  Heel prettige ervaring
  Recent overgestapt naar 10Telecom en geen spijt er van gehad. De persoonlijke aanpak, snelheid en bereidheid hebben me verrast. Tot nu toe zeer tevreden over de communicatie, helpdesk en service.
 • 10 / 10
  Goed advies snel geregeld
  Als startende ondernemer had ik veel vragen en ik ben zeer goed geholpen. Echt een aanrader!
 • 9 / 10
  Fijne club om mee samen te werken
  Eerste ervaring met 10telecom is bijzonder positief. Denken graag met je mee, acteren snel en helpen je snel waar nodig om de juiste instellingen in te regelen voor jouw kantoor.

Tarieven

Hulp nodig? Bel 088 10 14 510

1 t/m 9 gebruikers

€7,50 per gebruiker per maand

10 of meer gebruikers

€5,00 per gebruiker per maand