Is VoIP bellen gratis?

Veel mensen vragen zich af of VoIP bellen gratis is. Het antwoord op die vraag is nee. Hoewel VoIP (Voice over Internet Protocol) gebruikmaakt van internet, net als diensten zoals WhatsApp bellen of Skype, zijn er enkele belangrijke verschillen.

Bij diensten zoals WhatsApp bellen of Skype bel je direct van gebruiker naar gebruiker via het internet. Dit betekent dat je alleen een internetverbinding nodig hebt om te kunnen bellen. Deze diensten zijn vaak gratis omdat ze geen extra kosten hebben voor de infrastructuur en het beheer ervan.

Met VoIP daarentegen bel je via internet van provider naar provider. Deze providers zorgen voor je bereikbaarheid, investeren in de benodigde infrastructuur en onderhouden deze om ervoor te zorgen dat jouw gesprekken soepel verlopen. Voor deze dienstverlening wordt een beltarief gerekend.

Dus hoewel je bij het gebruik van VoIP weliswaar geen kosten hebt voor telefoonlijnen of traditionele telefoondiensten, moet je nog steeds betalen voor het gebruik van de infrastructuur en het onderhoud ervan door de VoIP-provider.

Om samen te vatten: nee, VoIP bellen is niet gratis. Hoewel het gebruikmaakt van internet, vereist het betaling voor de diensten die providers leveren om ervoor te zorgen dat je bereikbaar bent en kunt bellen met andere telefoonnummers over de hele wereld.

Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte manier om te bellen, kan VoIP echter nog steeds voordeliger zijn dan traditionele telefoniediensten. Het biedt vaak lagere tarieven voor internationale gesprekken en heeft flexibele abonnementsopties die kunnen worden afgestemd op jouw behoeften.

Klanten beoordelen ons met een 9.5

 • 10 / 10
  Zeer tevreden!
  Sinds een paar maanden zijn we met telefonie (voip) overgestapt naar 10Telecom en dit is een goede keuze geweest. Technisch werkt alles naar behoren, eerlijke prijzen en support is niet alleen erg goed maar ook persoonlijk. Wij zijn zeer tevreden.
 • 6 / 10
  goed maar bellen is duur
  Gemakkelijk instellen Goede bereikbaarheid Maar tarief per minuut is (te) hoog
 • 10 / 10
  Geweldig
  Korte lijnen. Helder. Persoonlijk. Goede service.
 • 10 / 10
  Staan altijd klaar om te helpen!
  Hele prettige medewerkers die ons altijd weer uit de problemen helpen.
 • 10 / 10
  Prima service en advies!!!
  Ze zijn er als je ze nodig hebt !!!
 • 9 / 10
  Eigenlijk altijd probleemloos
  De werking van de technische diensten en de administratieve processen verloopt eigenlijk altijd probleemloos.
 • 10 / 10
  Goede service
  Goede en snelle service. Doen wat ze zeggen.
 • 10 / 10
  Zeer goede service en altijd een luisterend oor en meedenkend
  Welke vraag je ook stelt. Er is altijd een antwoord cq oplossing. Weten ze het niet zeggen ze dat ook eerlijk. Komt eigenlijk nooit voor. Maar het blijven mensen, die afhankelijk zijn van apparatuur en gegevens.
 • 8 / 10
  prima
  prima
 • 10 / 10
  nooit problemen
  als ik wat te vragen heb zijn ze altijd bereikbaar vriendelijk en duidelijk advies

Tarieven

Hulp nodig? Bel 088 10 14 510

1 t/m 9 gebruikers

€7,50 per gebruiker per maand

Bestel Direct!

10 of meer gebruikers

€5,00 per gebruiker per maand

Bestel Direct!