Zakelijke nummer koppelen aan Whatsapp business

Je hebt een zakelijk nummer in bezit via 10Telecom.

Graag zou je dit nummer aan Whatsapp business willen koppelen, maar hoe gaat dit in zijn werk?

Volg de onderstaande stappen:

Downloaden app:

De Whatsapp business app is te downloaden voor Android of iPhone:

Apple “Computer”iPhone? Android! | MT/Sprout

Na de installatie:

Na het installeren van de app krijg je het volgende scherm. Klik op Akkoord en doorgaan.

Let op!: Zorg dat je geen fragment/bandje hebt ingesteld op je zakelijke nummer.

Lees hier waarom

Nieuw nummer selecteren

Standaard selecteert Whatsapp Business het 06 nummer welke je hebt gekoppeld aan je eigen 06 nummer, maar aangezien je je zakelijke telefoonnummer wil gebruiken, klik je op Een ander nummer gebruiken.

Zakelijke nummer invoeren

Vervolgens heb je de mogelijkheid je zakelijke nummer in te voeren.

De landcode wordt automatisch aangevuld op basis van het land waar je je bevindt. In de meeste gevallen is dit +31.

Het zakelijke nummer welke je invoert mag je invullen zonder de 0 en zonder 31, je begint met je netnummer.

Bijvoorbeeld:

101234567890 – Rotterdam

201234567890 – Amsterdam

5911234567890 – Emmen etc.

Verificatiecode ontvangen

Whatsapp probeert vervolgens een SMS te versturen naar het opgegeven nummer. Maar aangezien het zakelijke nummer niet is gekoppeld aan een SMS dienst zoals je 06 nummer dat wel is, zal je deze nooit ontvangen.

Wacht tot de tijd voorbij is of klik op Geen code ontvangen?

Oproep ontvangen van Whatsapp

Na het klikken op Geen code ontvangen?

Krijg je volgende opties, klik vervolgens op Mij bellen. Whatsapp zal proberen een oproep te starten, naar het ingevulde telefoonnummer.

Krijg je een foutmelding probeer het proces dan opnieuw.

Let op!: Je hebt een x aantal pogingen om dit te kunnen doen, anders moet je 24 uur wachten om het nogmaals te proberen.

Je ontvangt een oproep op een van de toestellen welke achter je zakelijke nummer zit, neem het gesprek aan en je krijgt vervolgens de verificatiecode door.

Vul deze code vervolgens in op Whatsapp Business. En je zakelijke nummer is gekoppeld aan Whatsapp Business.

Whatsapp belt mij niet?

In sommige gevallen komt de oproep niet binnen. Dit komt in de meeste gevallen doordat er op je zakelijke nummer een fragment/bandje ingesteld staat.

Technisch gezien wordt de oproep van Whatsapp dan aangenomen door het ingestelde bandje en denkt Whatsapp dat de oproep ook is afgeleverd terwijl dit niet het geval is.

Zorg ervoor dat je zakelijke nummer rechtstreeks op een toestel binnenkomt of dat deze doorschakelt naar een 06 nummer, dit kan tijdelijk ingesteld worden.

Weet je het niet zeker, en je wil er wel mee aan de slag neem dan contact op support@10telecom.nl of 0881014500