Kennisbank

085 versus 088 Bedrijfsnummers: Welke moet je kiezen?

Op het eerste gezicht lijken deze nummers misschien vergelijkbaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen die je moet begrijpen om de beste keuze voor je bedrijf te maken.

Wat zijn 085 en 088 nummers?

085 en 088 nummers zijn niet-geografische bedrijfsnummers in Nederland. Dit betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifieke regio of stad, wat hen een landelijke uitstraling geeft. Ze bieden dezelfde functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om uitgebreide statistieken te raadplegen, meldteksten in te stellen, een keuzemenu in te richten en gesprekken op te nemen.

Verschillen tussen 085 en 088 nummers

Het voornaamste verschil tussen 085 en 088 nummers ligt in de manier waarop ze worden uitgegeven en geregistreerd.

  • 088 nummers worden uitgegeven in blokken van honderd, duizend of tienduizend nummers en zijn bedoeld voor grotere bedrijven of organisaties met meerdere afdelingen of medewerkers. Elk 088-nummerblok wordt geregistreerd bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM), wat tot twee weken kan duren. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de nummers uit een 088 blok niet mogen worden verspreid over verschillende bedrijven.
  • 085 nummers daarentegen worden per stuk geregistreerd. Dit betekent dat je zo veel nummers kunt aanvragen als je nodig bent, en ze zijn dezelfde dag nog actief. Dit maakt 085 nummers een flexibelere optie voor kleinere bedrijven of bedrijven die sneller een telefoonnummer nodig hebben.

Welke moet ik kiezen?

De keuze tussen een 085 of 088 nummer hangt af van de specifieke behoeften van je bedrijf. Als je een groot bedrijf hebt met meerdere afdelingen die elk hun eigen nummer nodig hebben, dan is een 088 nummer waarschijnlijk de beste keuze. Als je echter een kleiner bedrijf bent of snel een telefoonnummer nodig heeft, dan is een 085 nummer waarschijnlijk een betere optie.

Het belangrijkste is dat je een keuze maakt die past bij de behoeften en het imago van je bedrijf. Beide nummers geven een professionele uitstraling en zijn nationale bedrijfsnummers, wat betekent dat ze een goede keuze kunnen zijn voor bedrijven die zich op een landelijk publiek richten.

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons