Kennisbank

Vaste telefoon doorschakelen

Het spreekt voor zich dat je geen binnenkomende telefoontjes wilt missen. Maar je bent natuurlijk niet op elk moment van de dag in staat om de telefoon op te nemen. Daarnaast kan het zijn dat je geregeld op locatie of vanuit huis werkt. Gelukkig biedt 10Telecom volop mogelijkheden met betrekking tot doorschakelen.

Handmatig doorschakelen naar een ander telefoonnummer

Om ervoor te zorgen dat je altijd en overal optimaal bereikbaar bent, bieden we de mogelijkheid om je zakelijke telefoon door te schakelen naar een ander telefoonnummer, bijvoorbeeld naar je 06-nummer. Dit kun je eenvoudig instellen met een schakelaar op het telefoontoestel of via een stercode op de Softphone.

Geautomatiseerd doorschakelen

Indien gewenst kun je ook geautomatiseerd doorschakelen instellen. Op die manier kun je binnen of buiten bepaalde tijden je telefoonnummer doorschakelen. Dit biedt uitkomst bij uiteenlopende situaties, zoals bijvoorbeeld op feestdagen, bij calamiteiten, tijdens storingsdiensten en niet te vergeten buiten kantooruren. Dankzij dagschema’s, weekschema’s of maandschema’s hoef je het automatisch doorschakelen niet steeds opnieuw in te stellen.

vaste-telefoon-doorschakelen

VoIP doorschakelen naar meerdere nummers

Ook doorschakelen naar meerdere nummers. Wanneer je op het vaste nummer gebeld wordt, zorgen wij ervoor dat bijvoorbeeld naar vijf mobiele nummers wordt doorgeschakeld, welke dan gelijktijdig of na elkaar overgaan. Deze feature is ideaal voor bijvoorbeeld storingsdiensten; als de eerste medewerker van het dienstdoende team niet in de gelegenheid is om op te nemen, kan de tweede medewerker het telefoontje aannemen. 

Kosten van vast doorschakelen

Hoewel het instellen van doorschakelen gratis is, worden er normaal gesproken vrijwel altijd doorschakelkosten gerekend. Wanneer een beller naar een telefoonnummer belt en dit telefoonnummer doorgeschakeld is, belt deze als het ware uit. Er worden dan kosten gemaakt op dit telefoonnummer. Deze kosten heb je echter niet wanneer je kiest voor de Vast Mobiel integratie van 10Telecom. Met deze optie wordt jouw mobiele telefoon in feite als een toestel van de centrale beschouwd. Het doorschakelen van een vast naar mobiel toestel is in dat geval kosteloos!

Doorschakelen met VoIP Forward

Maak je geen gebruik van een hosted telefonie dienst van 10Telecom? Geen probleem. De VoIP Forward app biedt een oplossing waarmee je een doorschakeling kan maken. VoIP Forward is beschikbaar voor zowel iOS als Android en gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play.

voip-forward

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons