Schakelaars

Door middel van schakelaars worden er bepaalde acties genomen als je gebeld wordt.
Via een schakelaar kun je bijvoorbeeld de voicemail inschakelen, inkomende oproepen automatisch doorschakelen of een bepaald geluidsfragment activeren.

Een schakelaar kan gekoppeld worden aan een telefoonnummer of aan een extensie. Zo heb je maximale flexibiliteit.
Ook kan een schakelaar aan en uit gezet worden via een kiesbaar telefoonnummer. Zo ben je niet afhankelijk van de telefoontoestellen op locatie.

Schakelaars kunnen ook als knop toegevoegd worden aan een telefoontoestel. Ook de status van de schakelaar kan in veel gevallen weergeven worden. Zo zie je op het display van het telefoontoestel de stand van de schakelaar.

Voorbeeld casus schakelaar vakantiemelding
Deze schakelaar heeft nummer 800. Als je naar 800 belt zet je schakelaar 800 aan.
Aan schakelaar 800 is een geluidsfragment gekoppeld, de vakantiemelding wordt afgespeeld als u nu gebeld wordt.
Na afloop van de vakantie bel je nogmaals naar 800, de schakelaar staat nu weer uit.

Voorbeeld casus schakelaar voicemail
Je hebt zo meteen een afspraak buiten kantoor, daarom wil je de voicemail activeren,
Deze schakelaar heeft nummer 801. Je belt daarom naar 801 en je hoort ‘aan’. De voicemail is nu geactiveerd en de bellers kunnen een bericht achterlaten.
Wanneer je weer op kantoor bent bel je nogmaals naar 801 en de voicemail staat weer uit.

Voorbeeld casus schakelaar druktemelding
Je bent mondhygienist en er is geen receptioniste aanwezig vandaag, op dit moment heb je een behandeling en kan je de telefoon niet aannemen, je wil daarom een geluidsfragment ten gehore brengen dat je op dit moment niet in de gelegenheid bent om de telefoon aan te nemen.
Nu activeer je de druktemelding door naar 803 te bellen. De bellers krijgen dan te horen dat je op dit moment druk bent, maar wel een bericht kunt achterlaten.

Tijdschema’s in combinatie met schakelaars
Schakelaars kunnen goed gecombineerd worden met tijdschema’s. Zo is het mogelijk om een schakelaar ’te beperken’ tijdens de openingstijden. Dit zodat de openingstijden overrulen. Of andersom, dat een schakelaar de openingstijden overruled.

Voorbeeld casus openingstijden en schakelaar: doorschakelen naar mobiel
Je bent normaal gesproken telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 18:00. Als er gebeld wordt gaat je bureautelefoon rinkelen. Vanmiddag om 15:00 heb je een afspraak bij de klant op locatie. Daarom wil je dat alle oproepen tussen 15:00 en 18:00 doorgeschakeld worden naar mobiel. Maar na 18:00 moet de reguliere gesloten melding automatisch weer actief zijn.
Je belt daarom om 15:00 naar schakelaar met nummer 804, de schakelaar staat nu aan en alle oproepen worden tot en met 17:59 direct doorgeschakeld naar mobiel. De schakelaar is aan een tijdschema gekoppeld en wordt automatisch weer uitgeschakeld als het 18:00 is zodat je de volgende dag ’s middags weer bereikbaar bent op kantoor.

Heb je veel schakelaars en raak je het overzicht kwijt? De schakelaars kunnen ook via het portaal van de telefooncentrale worden beheerd. Zo zie je eenvoudig welke schakelaars aan en uit staan.

Direct in contact?

E-mailsupport@10telecom.nl

Bel088 10 14 500

ChatMet ons