VoIP bellen met Microsoft Teams

Vergaderen, chatten, content delen en samenwerken via Microsoft Teams is populairder dan ooit.

Door Microsoft Teams door 10Telecom te koppelen aan je VoIP telefooncentrale, kun je ook bellen via Teams. En tegelijkertijd kun je alle functionaliteiten van de telefooncentrale blijven gebruiken. Extra moeiteloos bereikbaar dus!

Bellen met Teams Client voor windows & mac

In de Teams Client zie je helemaal links in beeld de verschillende functies die je kunt gebruiken, zoals de chat en de activiteitenfeed. Via de button ‘Oproepen’ bel je zowel intern als extern. Je krijgt dan een keuzemenu te zien waarmee je – net als bij een vast VoIP telefoontoestel – het gewenste nummer kunt kiezen.

Door de telefooncentrale en Teams te koppelen (wat 10Telecom graag voor je doet), voeg je de functionaliteiten van Teams samen met de functionaliteiten van de telefooncentrale. Zo kun je dus blijven chatten, maar ook alle functies van je telefooncentrale blijven gebruiken.

Je bent dan zowel bereikbaar op je zakelijke nummer via de Teams Client op je computer, de Teams App op je smartphone of via een vast telefoontoestel dat geschikt is voor Teams. Alle apparaten kunnen gelijktijdig gebruikt worden om te bellen of gebeld worden.

Elke Teams-gebruiker kan de Teams App op zijn smartphone zetten. Nadat je inlogt heb je dezelfde functionaliteiten als in de Teams Client.

Elke gebruiker krijgt een intern nummer, eventueel aangevuld met een rechtstreeks nummer. Het interne nummer wordt gekoppeld aan het Teams-account en zo kun je precies zien welk gesprek naar welke medewerker moet worden doorgestuurd. Ook gebruikers die geen Teams-licentie hebben maar wel gebruikmaken van dezelfde telefooncentrale, zijn zo bereikbaar voor Teams-gebruikers.

Bellen met Teams VoIP telefoon-toestellen

Wil je de allerbeste geluidskwaliteit als je belt met Teams? Kies dan voor een vast toestel, want een verbinding via een netwerkkabel is stabieler dan via WiFi of 4G. Je beschikt dan ook automatisch over hotdesking.

Wij adviseren hiervoor de Teams-geschikte VoIP telefoons van Yealink. Die zijn er in verschillende uitvoeringen; met touchscreen, met camera, met kantelbaar scherm. Welk type je nodig hebt hangt af van jouw wensen. Je weet het: bij ons ben jíj de baas over je bereikbaarheid! Natuurlijk helpen we je graag om de juiste keuze te maken.

Wil je meer informatie over
VoIP bellen via Teams?

Of wil je een offerte op maat voor VoIP telefonie?