Niet tevreden over hosted VoIP TelefonieIets minder tevreden over hosted VoIP TelefonieRedelijke tevreden over hosted VoIP TelefonieTevreden over hosted VoIP TelefonieMeer dan ruim tevreden over hosted Telefonie
088-1014500 Ma-Vr 8:30 - 17:00 uur Support

De afgelopen tijd merken we dat binnen Nederland veel DDoS aanvallen plaatsvinden gericht aan verschillende providers. Zo ook op de netwerken en infrastructuur van ons en onze toeleveranciers. Deze aanvallen duren relatief kort maar hebben een grote impact op de dienstverlening.

Wat is een DDoS aanval?
Een DDOS aanval ontstaat doordat vele computers of servers (DDoS Botnets)  samen een netwerk vormen en gelijktijdig excessieve hoeveelheden data versturen naar bepaalde componenten van een netwerk. Het getroffen netwerk moet al deze data verwerken, wat lijdt tot vertraging in de verwerking van het ‘normale’ dataverkeer. Wanneer de achterstanden zich opstapelen worden systemen onbereikbaar.

Wat gebeurt er tijdens zo’n aanval?
Om een DDOS aanval te kunnen weerstaan hebben we uitsluitend leveranciers geselecteerd welke DDOS bescherming bieden en snel kunnen anticiperen op een dergelijke aanval. Concreet betekend dit, dat het ‘normale’ verkeer gefilterd moet worden uit het malafide verkeer. Voor dit afweersysteem worden verschillende technieken en expertises gebruikt (o.a. de Nationale Wasstraat; https://www.nbip.nl/nawas/), echter kan het voorkomen dat het ‘even’ kan duren voordat het systeem het verkeer herkent en ingrijpt, zodat het verkeer wordt gemitigeerd.

Wat merk je hier van?
Het heeft impact op de bereikbaarheid en alle bijbehorende functionaliteiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een telefoongesprek geen doorgang kan vinden, een doorschakeling niet werkt, tijdens een gesprek het geluid wegvalt en telefoontoestellen offline raken.

Onze excuses.
Mocht je hierdoor hinder hebben ondervonden dan bieden we hier onze excuses voor aan.
We vragen om begrip en houden de situatie nauwlettend in de gaten.