Niet tevreden over hosted VoIP TelefonieIets minder tevreden over hosted VoIP TelefonieRedelijke tevreden over hosted VoIP TelefonieTevreden over hosted VoIP TelefonieMeer dan ruim tevreden over hosted Telefonie
088-1014500 Ma-Vr 8:30 - 17:00 uur Support

Wil je een nieuw telefoonnummer aanvragen? 10Telecom kan dit in  een halve dag voor je regelen.

Er zijn verschillende categorieën telefoonnummers, namelijk:

Om het meest geschikte nummer te kiezen zijn er de volgende mogelijkheden.

085 nummer

Een 085 nummer is een regio onafhankelijk nummer en is per stuk aan te vragen. Dit maakt dit type nummer zeer geschikt voor landelijke opererende ondernemingen zoals bijvoorbeeld webshops. Maar ook voor een zzp-er die wil uitstralen dat hij door heel Nederland zijn diensten aanbied.

088 nummer

Dit is net als een 085 nummer een landelijk telefoonnummer. Het verschil met het 085 nummer is dat een 088 nummer per 100 stuks wordt uitgegeven. Met een 088 nummer kan er bijvoorbeeld 1 nummer worden gebruikt als standaard nummer. De 99 andere nummers kunnen dan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een intern toestel zodat deze werknemer rechtstreeks bereikbaar is. Het aanvragen van een 088 nummer kan via de ACM (Autoriteit Consument & Markt).

Netnummer

Ook wel bekend als een geografisch telefoonnummer. Dit nummer begint met de cijfers van de regio, zoals 010 voor regio Rotterdam, 020 voor Amsterdam, 030 voor Utrecht et cetera.

0800 nummer

Een zogenoemd gratis informatie- / servicenummer. Het 0800 nummer is er in een korte en een lange variant. Het aanvragen van een 0800 nummer kan via de ACM.

0900 nummer

Ook wel bekend als een servicenummer. Het aanvragen van een 0900 nummer kan via de ACM

Waarom een nieuw telefoonnummer aanvragen?

Een telefoonnummer kan gebruikt worden voor een speciale ingang naar het bedrijf. Denk aan een spoedlijn of speciale afdeling. Het is daarnaast mogelijk om een telefoonnummer te koppelen aan een specifieke telefoon, zodat een beller van buitenaf direct de betreffende medewerker aan de lijn krijgt. Het telefoonnummer kan gekoppeld worden aan een toestel, afdeling, wachtrij of keuzemenu. Ook is het mogelijk om bepaalde tijdschema’s in te stellen. Hiermee kan je zelf bepalen wanneer het nummer beschikbaar is.

FAQ

Hoe lang duurt het aanvragen van een telefoonnummer?

Als je een verzoek bij ons neerlegt voor het aanvragen van een telefoonnummer, dan kan 10Telecom je voorzien van een lijst met beschikbare telefoonnummers. Eenmaal een keuze gemaakt, dan leggen we het nummer voor je vast. Dit is doorgaans binnen een halve dag geregeld.

Ik heb al een telefoonnummer en deze wil ik behouden, kan dat?

Ja, dit kan zeker. Dit noemen we ook wel nummerbehoud, een verhuizing of nummerportering. Dit kunnen we uiteraard ook allemaal voor je regelen. Lees meer over ‘telefoonnummer verhuizen‘.

Wat kost een telefoonnummer?

Een telefoonnummer is doorgaans inbegrepen in de verschillende pakketten. Wil je jouw pakket uitbreiden? Neem hiervoor contact met ons op.