Niet tevreden over hosted VoIP TelefonieIets minder tevreden over hosted VoIP TelefonieRedelijke tevreden over hosted VoIP TelefonieTevreden over hosted VoIP TelefonieMeer dan ruim tevreden over hosted Telefonie
088-1014500 Ma-Vr 8:30 - 17:00 uur Support

Internet

Algemeen VoIP en internet

Voor VoIP telefonie is een goede internetverbinding van essentieel belang. De afkorting VoIP wordt voluit geschreven als Voice-over-internet-protocol, wat letterlijk `spraak over het internet protocol` betekent. Het belverkeer en de spraak (audio) verloopt via het internet.

Leveren jullie ook internet?

Wij zijn geen internet service provider, maar wij kunnen je wel van een internet voorzien, zodat je alles bij één partij hebt ondergebracht. 

Is de internetsnelheid voldoende voor VoIP telefonie?

Voor VoIP telefonie is de snelheid van de internetverbinding erg belangrijk. Doorgaans gaan we uit van 100kb (Kilobit) per seconde aan bandbreedte per gesprekskanaal. Als je dus met twee toestellen aan het VoIP bellen bent, dan heb je een internetsnelheid nodig van 200kilobit per seconde. ‘Download’ is het verkeer van internet naar jouw modem/router en ‘upload’ is het verkeer van de toestellen naar het internet. Zowel de downloadsnelheid als de uploadsnelheid moeten voldoende zijn om gesprekken van goede kwaliteit te kunnen voeren.

Modem of router geschikt voor VoIP telefonie?

We hebben uiteenlopende ervaringen met verschillende modem en routers. Het is belangrijk dat de modem/router goed overweg kan met VoIP. Deze moet namelijk alle dataverkeer kunnen onderscheiden van het telefonieverkeer. VoIP verkeer moet voorrang krijgen over bijvoorbeeld e-mail verkeer. Het maakt niet uit als een e-mail 5 seconden later aankomt. Maar als het geluid 5 seconden later aankom, kan dit erg hinderlijk zijn. Daarom is het dermate belangrijk dat de modem/router goed overweg kan met VoIP.

Welke router adviseren jullie?

We hebben goede ervaringen met Draytek routers. Met name het type 2860 is een geschikte router voor zakelijk gebruik. De standaard configuratie van deze router voldoet bijna helemaal om telefonie verkeer af te handelen met prioriteit. Tevens beschikt deze router over QoS, wat Quality of Service betekent. Er kan handmatig ingesteld worden dat VoIP verkeer met prioriteit afgehandeld dient te worden.